Белоглав лешояд и брадат лешояд, бяха изрисувани на огради в Зоологическата

...
Белоглав лешояд и брадат лешояд, бяха изрисувани на огради в Зоологическата
Коментари Харесай

Зоопаркът със специални рисунки. На какво е символ лешоядът

Белоглав лешояд и космат лешояд, бяха изрисувани на огради в Зоологическата градина-София, оповестиха от природозащитната организация " Зелени Балкани ". Графитите ще бъдат открити публично тази сряда, 16 август, от 12:00 ч. Събитието ще се организира пред зала " Големи котки, терариум и аквариум ".

Графитите са изрисувани на стени в две външни заграждения на евроазиатските кафяви мечки Тони и Марияна в мечкарника. Те са дело на Андрей Палвал. Той е съумял да изобрази величието на двете хищни птици, които, както означават от " Зелени Балкани ", са предмет на запазване в европейската екологичната мрежа " Натура 2000 ". Белоглавият лешояд е необичаен тип, с едвам 150 двойки в България, означават от организацията. Брадатият лешояд е символизира българската природозащита и липсващ у нас тип, акцентират още от " Зелени Балкани ".
-->
По време на откриването на графитите посетителите ще могат да прегледат и две изложения, отдадени на типовете животни, за чието запазване " Зелени Балкани " работи от години. Едната е със фотоси на фотографа Емил Енчев - " Натура 2000 в България ", а другата показва реалистични макети на предпазени типове животни, направени от Николай Тодоров. 

През април Българска телеграфна агенция описа за самодейностите на " Зелени Балкани "  да показва животни върху графити. Виждайки облика на птица върху постройките, хората стартират да се чудят каква е тя, какво е общото ѝ с България, за какво е значимо да я познават, разяснява тогава Поля Тончева от организацията. По думите ѝ към графитите най-любопитни са децата, написа Българска телеграфна агенция

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР